Basement Conversion, Chard, Somerset

This project involved the conversion of an underused basement below a period property. Our Client's brief was to turn the basement into into a dry, light and well ventilated space. The basement now provides a large home office, a fifth bedroom with ensuite, a utility room, wine store and storage space.

Forest Architecture introduced glazed doors wherever possible to help flood natural light into every part of the plan. 

The interior design was restrained to a simple pallet of oak, painted brickwork, limestone and white plastered walls.

Project Status: Completed

Basement Conversion, Chard, Somerset

This project involved the conversion of an underused basement below a period property. Our Client's brief was to turn the basement into into a dry, light and well ventilated space. The basement now provides a large home office, a fifth bedroom with ensuite, a utility room, wine store and storage space.

Forest Architecture introduced glazed doors wherever possible to help flood natural light into every part of the plan. 

The interior design was restrained to a simple pallet of oak, painted brickwork, limestone and white plastered walls.

Project Status: Completed

proposed floor plan

existing condition

the refurbished basement