The Photographer's Studio, Lymington

The Photographer's Studio lies in the garden of a Grade II Listed property in Lymington's town centre. The Client is a portrait photographer but doesn't have the space within the property to provide the studio and extending the property would not be a solution either.

In order for the studio to sit comfortably within the garden, the garden walls will form the outer skin of the building so the studio does not look out of place from the main road. A timber framed structure will be dropped within the walls, which will be insulated and lined out to create the internal finishes. The roof and some small areas of cladding will be finished in corten/weathered steel, which suits the context due to the industrial nature of the site. This will also in turn, compliment the plants and trees within the garden and sit comfortably with the brick and clay tiled surrounding buildings.

The studio will have vaulted ceilings and all internal surfaces will be painted white. Stone flooring will be laid externally as well as internally, to create allow the same floor finish for shots taken further away.

The project was awarded planning consent in January 2017 and construction is due to begin in the summer.

 

 

 

The Photographer's Studio, Lymington

The Photographer's Studio lies in the garden of a Grade II Listed property in Lymington's town centre. The Client is a portrait photographer but doesn't have the space within the property to provide the studio and extending the property would not be a solution either.

In order for the studio to sit comfortably within the garden, the garden walls will form the outer skin of the building so the studio does not look out of place from the main road. A timber framed structure will be dropped within the walls, which will be insulated and lined out to create the internal finishes. The roof and some small areas of cladding will be finished in corten/weathered steel, which suits the context due to the industrial nature of the site. This will also in turn, compliment the plants and trees within the garden and sit comfortably with the brick and clay tiled surrounding buildings.

The studio will have vaulted ceilings and all internal surfaces will be painted white. Stone flooring will be laid externally as well as internally, to create allow the same floor finish for shots taken further away.

The project was awarded planning consent in January 2017 and construction is due to begin in the summer.

 

 

 

the site

© Numa

© Numa